Materiaal

Enkele publicaties
  • Een alcohol- en drugbeleid in de gevangenis | draaiboek

    Een alcohol- en drugbeleid op maat van de gevangenissen is een complex pr...
    Lees meer...

Verkeersveiligheid in combinatie met alcohol & drugs

Stopbord

Het document 'Verkeersveiligheid in combinatie met alcohol & drugs' geeft een overzicht van de meest recente Vlaamse materialen. Het overzicht omvat zowel informatieve documenten, brochures, diensten, vormingen, gadgets, als voorbeelden van interventies. VAD wil het terugvinden van bestaand materiaal faciliteren om op die manier het werken rond verkeersveiligheid in combinatie met alcohol en drugs aan te moedigen.

Indien u zelf recent materiaal heeft dat aan de lijst toegevoegd kan worden, mag u contact opnemen met karen.vanmarcke@vad.be.

Dit is slechts een greep uit het totale VAD-aanbod. Een overzicht van alle VAD-materialen vindt u in de catalogus. Een aantal publicaties, waaronder de VAD-dossiers, kan u gratis downloaden.  Ook op de campagnepagina's vindt u heel wat bruikbaar materiaal. Op www.druglijn.be kunnen volwassen gebruikers kosteloos en anoniem 'Aan de slag'. Deze rubriek omvat de kennistesten en zelftesten voor meerderjarige gebruikers die voorheen al op www.hoeveelisteveel.be werden aangeboden. Verder zijn er twee zelfhulpmodules (voor cannabis- en cocaïnegebruikers) maar ook vijf zelfhulpboekjes (voor gebruikers, partners en kinderen van gebruikers) beschikbaar.